pequignet-hoofd01
pequignet-hoofd02

Pequignet horloges

Met een horloge van Pequignet komt u goed voor de dag. Pequignet is nog het enige onafhankelijk, Zwitsers horlogemerk dat nog bestaat. Het bedrijf is in 1973 door Emile Pequignet opgericht in Morteau in het hart van de Franse Jura, dat op een steenworp afstand ligt van Le Locle in Switzerland.

Emile Pequignet is een autodidact en zijn vele talenten dienden als zijn paspoort tot succes. Zo was hij een ruiter met Europese faam, een volleerd muzikant en een uitzonderlijke skiër. Hij begon zijn carrière als een draaier/molenaar op een revolutionaire machine: de 'facet snijmachine'.

Emile Pequignet is in 2004 met pensioen gegaan. Hierna is het merk overgenomen door de familie Leibundgut en staat het sindsdien onder leiding van Didier Leibundgut. Het merk bouwde zijn eigen fabriek in Le Locle. Pequignet heeft een reputatie opgebouwd als het gaat om het combineren van Zwitserse nauwkeurigheid met tijdloze Franse elegantie.

Het horlogemerk, dat creaties voor heren en dames maakt, denkt in totaalconcepten. Pequignet heeft niet alleen de uurwerken, maar voor elk model horloge heeft Pequignet ook de exact bijpassende armband, ring, ketting, oorbellen, manchetknopen. Het merk kent geen vergulde of verchroomde kasten, zodat u altijd weet dat u een duurzaam en edel sieraad heeft gekocht.

Naar de webshop
Pequignet-rechts


Top